Kopi af Spreder positive bakterier i kvægstalden med ventilationssystemet

03/11/2022

Bactipower-princippet er en ny måde at forebygge klovsygdomme og er kåret som en tostjernet nyhed på Agromek

Med positive bakterier bruges Bactipower-princippet til at forebygge klovsygdomme hos køerne.Med positive bakterier bruges Bactipower-princippet til at forebygge klovsygdomme hos køerne.

For at forebygge klovsygdomme i kvægstalden introduceres nu en ny metode. Den går ud på at sprede positive bakterier – probiotika – i stalden ved hjælp af ventilationssystemet.

Bactipower-princippet, som det kaldes, er kåret som en tostjernet nyhed på Agromek 2022, hvor det præsenteres af Staldmæglerne A/S.

- Systemet fungerer ved aktiv diffusion, hvor det aktive stof, her probiotika, spredes rundt i stalden på en simpel, effektiv og ensartet måde, fremgår det af Agromeks nyhedsudvalgs bedømmelse.

Udvalget påpeger, at brugen af probiotika er kendt fra den humane lægeverden og anvendes til forebyggelse og bekæmpelse af visse sygdomme. Her anvendes produktet specifikt til forebyggelse af digital dermatitis. Ved hjælp af det spredte probiotika opbygges et positivt økosystem i stalden, der reducerer koncentrationen af Treponemes-bakterien, som er kimen til digital dermatitis.

Det aktive stof spredes via ventilationssystemet, hvor det tilsættes i pulverform via en slange tæt på ventilatorvingerne. De gode bakterier vil herefter spredes over hele stalden. De gavnlige bakterier vil ifølge Staldmæglerne klæbe sig til koens klove og ben og bekæmper de dårlige, sygdomsfremmende bakterier. Samtidig er køerne med til at sprede de gode bakterier i hele stalden, når køerne bevæger sig rundt.

 


Yderligere oplysninger:
Staldmæglerne A/S
Tlf. +45 76 60 00 03
Standnr. L9000

Tilbage

keyboard_arrow_up